Kos vagyok, az aszcendensem ikrek

Pesti Stílus: Hogyan jutottál ehhez az ezoterikus zenei stílushoz, régebb óta foglalkozol ilyesmivel?

Kövi Szabolcs: Az érdeklődésem sorrendben így alakult: Kisgyermekkoromban, állandóan az eget lestem távcsővel, az ufókat vártam, hátha elvisznek egy űrutazásra. Nagyon komolyan reménykedtem ebben. Kiskamaszként Star Wars fan lettem, és magam is megpróbáltam írni fantasztikus regényeket.
Középiskolás koromban vonzani kezdtek a misztikus keleti kultúrák, komolyan jógáztam. 18 éves korom után a keleti filozófiák, a táplálkozáskultúra, a misztikus tudományok foglalkoztattak.
Nehéz megfogalmazni, mit is értünk “ezoterikus” alatt, annyi biztos azonban, hogy ezek a dolgok mind benne vannak a kalapban.

P.S.:
A zenei karrieredet megsínylette ez a stílus? Ez alatt a közismertséget, anyagi és erkölcsi sikereket értem.

K.Sz.:
Ausztriában tanultam a zeneművészeti főiskolán, de félbehagytam és ezzel egy biztos komolyzenei karriert is odadobtam. Akkor döntöttem úgy, hogy más utat keresek, amikor egy nagyszabású komolyzenei koncerten (amelyen én csak néző voltam) a zeneileg tökéletesen prezentált Mozart darabot alig tapsolták meg, ellenben Ravel Bolerojának pocsék előadását, amelynek a végén hatalmas csinnadrattával, ámde hamisan csörömpölt a zenekar, állva ünnepelték.
Úgy éreztem a közönség nem is figyelt igazán, csak ez volt a szombat esti kiöltözős programjuk. Akkor úgy döntöttem, megpróbálom megkeresni azt a közönséget, amely kíváncsi arra, amit a zene igazán adhat, egy lelki utazást, az elcsendesedés élményét.
Nem számolgatom a filléreket, a dolog nem erről szól. Erre a hangulatú, zenére egyébként sokan vevők, gondoljunk csak Vangelis és Jean Michelle Jarre sikereire!

P.S.:
Az önéletrajzodban a horoszkóp jegyed feltüntetésével kezded. Miért?

K.Sz.:
Kos vagyok, az aszcendensem ikrek. A kos nagyon dinamikus tűz-elem, az ikrek a kommunikálni vágyó levegő-elem. A levegő szítja a tüzet. Az ilyen emberek, esnek-kelnek, a nyugalmi időszakaik pedig rövidek. A hallgatóim valószínüleg nyugodt embernek gondolkodnak, ennek pedig az ellenkezője az igaz, ezt a meglepő információt így közlöm, mindjárt az elején, persze kicsit kódolva.

P.S.:
Ez a zenei stílus ritkán vonz tömegeket (sajnos). Milyen elvárásaid vannak önmagaddal és a zenéddel kapcsolatban és milyen kiegészítő tevékenységeket folytatsz még a zenélés mellett?

K.Sz:
Ez a zene sok embert vonz, de amikor az emberek nyugalomra vágynak, nem verődnek össze, hanem inkább otthon gyújtanak egy gyertyát, és leülnek a kedvenc karosszékükbe. Ezeket az embereket nehéz “megszámolni”, ezért legfeljebb a lemezvásárláson lehet lemérni az érdeklődést. Itt nem is látok problémát, hiszen ilyen minimális reklámmal ezek az eladási számok jónak tekinthetők. Nem foglalkozom más dolgokkal, csak a saját zenémmel de nem is jutna másra idő. Egyszer egy zenésztől azt hallottam, valójában mindig csak azt az egy “IGAZI” lemezt akarja megcsinálni de amikor kész van egy munkával, azt érzi, ez még mindeig nem az. Ezzel én is így vagyok, egy életre tervezem, kihozni magamból, amit lehet.

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVisszatérés a shopba